Segal
Chef • Gasztronómiai tanácsadó

Egyszerűség

A kifinomult egyszerűségben hiszek. Nem vagyok híve a túlbonyolított ételeknek, szeretem, ha egy domináns íz és némi kreativitás határozza meg az étel karakterét. Nálam biztosan nem kerül a tányérra háromféle mártás, négyféle köret és sok díszítő elem, előnyben részesítem a tiszta, de komplex ízeket és a letisztult, elegáns tálalást.

Harmónia

Két egymástól látszólag távol álló íz, vagy alapanyag összhangjának megtalálása a munkám egyik legfontosabb eleme és motivációja. Nálam a csokoládé kínai ötfűszerkeverékkel, az édesburgonya korianderrel, az édeskömény fehércsokoládéval találkozik. Megfelelő arányérzékkel semmi nem lehetetlen.

Felfedezés

Meggyőződésem, hogy a kulináris nyitottság, fantázia és kísérletező kedv előre viszik a konyhaművészetet. Munkám során szívesen használok egzotikus fűszereket, új alapanyagokat és technológiákat, szokatlan íz párosításokat, és bárhol járok a világon, örömmel fedezem fel az adott kultúra gasztronómiai sajátosságait.

English|Magyar