Segal
Chef • Gasztronómiai tanácsadó

Mitől „bátor” a tál, ez a szokatlan szakácskönyv?

Van benne több mint 200 egészséges étel reggelire, vacsorára, ünnepi ebédre - minden évszakra. Gyorsan, egyszerűen elkészíthetők, a család apraja és nagyja egyaránt szeretni fogja, főzni is, enni is. A receptek egyaránt ajánlhatók egészséges gyermekek és felnőttek számára és olyan családoknak is, ahol krónikus gyermekbetegség, ételallergia, cukorbetegség nehezíti a hétköznapokat, s mi több, egyaránt megfőzhetők gyermek közétkeztetést szolgáló nagykonyhán és a családi tűzhelyen is. A szerző gyermekorvos, aki nem csak a gyógyítást, hanem a megelőzést is vallja, és aki a Bátor Tábor konyháját lehelte új életre hozzáértő és elkötelezett dietetikusokkal, konyhai szakemberekkel. Azt a konyhát, amelyben évente többmint 700 táborozót látnak el finom és egészséges ételekkel, olyanokat, akik súlyos betegségből gyógyulván a tábori élményekből merítenek lelkierőt. Ahogyan a tábori programok és a terápiás hatás évente több száz önkéntes munkáján keresztül valósul meg a Bátor Táborban, úgy adta a könyvhöz önzetlenűl szezonális menüsorát Mautner Zsófia, Ugrai-Nagy Tünde és Segal Viktor, majd segítette művészi szépségű kiadványként világra jönni a Kieselbach Galéria. A könyvet ételképek helyett életképek teszik színessé: vidám, mosolygós gyermekarcok üzenik: „itt élmény a gyógyulás...”

Képgaléria
 
English|Magyar