Segal
Chef • Gasztronómiai tanácsadó

Új rovatot indít útjára a Magyar Konyha magazin.

Sorozatunkban a magyar konyhában alkalmazott főzési alapismereteket, technikákat, a főzés legfontosabb műveleteit szeretnénk bemutatni az alaplevektől kezdve a sűrítésen át a hússütésig, a tésztagyúrástól a fűszerezésig. 

Hogyan készíthetők el a hagyományos magyar ételek modern konyhai technikák alkalmazásával? Leveseink, főzelékeink, egytálételeink méltó helyet érdemelnek a világ gasztronómiájában. Miért fontos az alaplé, mivel válthatjuk ki a rántást, milyen sűrítési módokat ismerünk, milyen fűszereket használtak őseink. Fogalmak, műveletek, praktikus tanácsok, receptek, klasszikus magyar ételek újrahangolása.

ALAPLEVEK

Részletfotókon bemutatjuk a zöldség-, a hús, a szárnyas- és a halalaplé elkészítésének módját, felhasználási lehetőségeit. Minden alapléhez adunk egy receptet, amelyben az adott tipusú alaplevet felhasználtuk. 

Bővebben

English|Magyar